| Автор | Съобщение | |||
| mkk | Публикувано на: Четвъртък, 12 окт 2006г. 20:02:00 часа цитат | |||
Потребител
|
Иска ми се, като практичен човек, да не си губя времето, като дълдисвам в цялата сайто - вестникарска пумия, да мога да прочета всичко за СПАРТАК ВАРНА, събрано на едно място. Та за т'ва и пускам тая темица - 'се ще се намери некой добър человек да постне това-онова за "соколите", та да сме добре инфУрмирани де ![]() Последно редактирано от mkk на 14 апр 2008г. 12:22:37 часа |
|||
|
||||
| mkk | Публикувано на: Петък, 13 окт 2006г. 18:58:40 часа цитат | |||
Потребител
|
Айдееееееее на черните перли, след Абдул - Големия мамул, идва втори "колоритен" и недохранен нигериец ... Тоя ше е на два-три порциона май, инак от глад може да излапа съотборниците си, дейба и оксидираният му канибал .I HATE HDK !!! |
|||
|
||||
| Дръндю | Публикувано на: Петък, 13 окт 2006г. 22:43:07 часа цитат | |||
Потребител
|
![]() ...по моему Калунгата е твърде атлетичен и техничен и се представи достойно в двустранната игра...Ванкишу ако иска и той да сподели впечатление но на мен лично много ми се понрави... |
|||
|
||||
| ivankish | Публикувано на: Петък, 13 окт 2006г. 23:14:46 часа цитат | |||
Потребител
|
Ima 06te edin.Defanziven poluza6titnik i o6te mojel da igrae i lqv bek. I dvamata govorqt dosta dobre balgarski,no ne sam siguren 4e 6te drugia pusnat dori da trenira. Na6ite futbaleri ne6to se nervat na poslednite ,,promeni",no da si gledat rabotata. Imaha vazmojnost da se dokazvat v dosta ma4ove. Ivo Dimov e vklu4en v grupata utre. |
|||
|
||||
| ivankish | Публикувано на: Събота, 14 окт 2006г. 06:29:48 часа цитат | |||
Потребител
|
Спорт срещу апорт И поредният, трети поред проект за създаване на модерна спортна база във Варна е на път да се провали * Дневник | 12 октомври, 15:39 | E-MAIL Бъдещият "Спорт сити" във Варна трябваше да включва спортни зали за лека атлетика, игрища за баскетбол, волейбол, скуош, покрити тенис кортове, зала за бойни изкуства, фитнес и SPA център и търговски център * Издръжката на спортната база"Локомотив" се оказа най-дълбоко пазената тайна във Варна в последните седмици. Преди дни кметът Кирил Йорданов изтегли предложението си общинският съвет в града да апортира в поредно смесено акционерно дружество 73-те дка, върху които е разположен стадионът. Според проекта на "Спортпроект" ЕАД върху тях трябваше да бъдат изградени многофункционална спортна зала и няколко игрища. Обявената стойност на инвестицията беше 20 млн. евро. Според общински съветници във Варна оттеглянето на искането за апорт е станало под натиска на Професионален футболен клуб (ПФК) "Спартак" - който в момента стопанисва съоръженията на спортна база "Локомотив". През седмицата от клуба подминаха с високомерие въпроса за парите, които сега влагат в издръжката на спортната база. Причина за това могат да бъдат единствено опасенията, че тази сума може да се окаже няколко пъти по-малка от инвестицията, обещана от "Спортпроект". В ново дружество "Спорт сити" АД акционери трябваше да бъдат община Варна с 34 на сто от капитала под формата на апорт и "Спортпроект" с останалите 66 на сто от дяловете. Планираната инвестиция обаче предизвика острото недоволство на ПФК "Спартак" и детско-юношеската школа (ДЮФ) към него. Аргументът на спортистите гласи, че школата тренира на "Локомотив" от 1969 г. От клуба излязоха и с протестно писмо. В него ръководството му заяви, че "ПФК "Спартак" има намерение в близко бъдеще да инвестира значителни средства, с цел да се подобрят и модернизират условията, където тренират децата и юношите". Срок и сума на вложението не бяха посочени. Спартаклии обаче поискаха, в случай че се стигне до създаването на дружество между община Варна и "Спортпроект", да им бъде осигурен алтернативен терен, върху който да тренират. На практика това беше и условието, което съветниците поставиха при одобряването на решението за създаване на "Спорт сити" преди месеци. Това обаче така и не се случи в определения едномесечен срок. Именно това стана формален повод, заради който частният интерес на спартаклии надделя над обществения интерес във Варна. Междувременно в казуса се намеси и варненската областна администрация, която отмени принципното решение на общинските съветници за създаването на смесеното дружество. Аргументът на администрацията е наличието на държавна собственост сред терените, които общината смяташе да апортира в "Спорт сити". Решение на съда по казуса все още няма. Каквото и да определят магистратите обаче, поредната възможност Варна да се сдобие с модерна спортна база е на път да се провали. ------------------- Едно към едно: Прединвестиционните и предпроектните проучвания за стадион "Локомотив" са разработени от арх. Изабела Велева. Спортният комплекс, който трябваше да бъде изграден на негово място, трябваше да включва две многофункционални игрища, ледена пързалка, две игрища за стрийтбол и едно за минифутбол, няколко детски площадки, спортни зали за лека атлетика, баскетбол, волейбол, скуош, покрити тенис кортове, зала за бойни изкуства, фитнес и SPA център, атракционен и търговски център. Проектът можеше да бъде реализиран до средата на 2008 г. -------------- Защита на статуквото Кирил Йорданов, кмет Не трябва да има конфликт Децата от детско-юношеската школа на "Спартак" ще могат да ползват базата, докато не бъде намерен терен, на който да провеждат тренировките си. Смятам, че не бива да се стига до конфликт с школата или да се отдава приоритет на замисъла на "Спортпроект" за изграждането на център за лека атлетика. Подобен проект може да бъде реализиран, след като в район "Младост" бъде обособен парк за отдих и развлечения, където да има водни площи, кътове за скейтъри, пързалка и др. Догодина там ще бъдат изградени и две футболни игрища за трениращите във Варна детски клубове, както и още едно игрище, подобно на това в местността Цонкино хоро, където да тренират неорганизираните в спортни школи деца и възрастни. В края на декември ще приключи предпроектното проектиране, за което ще търсим помощ и от Съюза на архитектите в България. Докато не бъде намерен терен, където децата да тренират, няма да има решение по въпроса за създаването на смесеното акционерно дружество. За изграждането на едно тренировъчно игрище като тези в Морската градина са необходими 180 хил. лв., а строителството му отнема около месец. Петър Кандиларов, областен управител Апортът предвижда държавни терени Областната управа спря решението на общинския съвет за създаването на акционерно дружество между общината и "Спортпроект" ЕАД, защото в апорта влизат и терени над 25 дка, които са държавна собственост. В момента по казуса е образувано дело в административното отделение на Варненския окръжен съд. В правомощията на съда е да определи дали ще потвърди нашето решение или не. Пламен Михов, изпълнителен директор на ПФК "Спартак" АД Стадионът да се запази Най-добрият изход за ПФК "Спартак" е стадион "Локомотив" да се запази във вида, в който е. Ние нямаме друга тренировъчна база. На "Локомотив" има общо три игрища. На тях тренират над 200 деца, които са на възраст от 6 до 18 години. Към детско-юношеската школа (ДЮФ) на клуба има шестима треньори, всеки от които води по 2 групи. Иначе казано, ПФК "Спартак" има 12 детски и младежки отбора и един представителен. Ако няма школа, отборът не може да изпълни и изискването на Българския футболен съюз (БФС) да има картотекирани петима млади футболисти до 18-годишна възраст. Условието е задължително, за да може да играем в А група. Децата, които тренират, трябва да бъдат подсигурени с терен, на които да тренират. Искаме нещо равностойно на "Локомотив". Не можем да разпръснем различните детски групи по различните терени във Варна. Провеждаме и първенства, които не можем и няма да спрем. Освен това клубът има "перфектен" договор с община Варна за ползване на базата на ст. "Локомотив", който е до 2011 г., което означава, че дотогава на него не може да се прави нищо. Ние сме професионален клуб и като такъв трябва да спазваме определени ангажименти, затова съм категоричен, че не изнудваме никого. Веселин Тодоров, фен на "Спартак" С лека ръка се обрича бъдещето на клуба Не разбирам защо като има инвеститор, който иска да изгради спортна зала за различни спортове, да не го направи на терен, който той е закупил. Ако е толкова голяма фирма, колкото се обяснява, какво му пречи да си купи един парцел - така, както правят тези, които изграждат разните хипермаркети или автоцентрове, и да си построи подобно спортно съоръжение. Не е етично да претендираш за нещо, върху което тренират децата на Варна. Така с лека ръка се обрича бъдещето на клуба. Доколкото знам, от ръководството на "Спартак" смятат в близко бъдеще да подобрят условията на "Локомотив" и да вложат средства. Защо общината не вземе да помогне на тях, а лансира фирма, която обещава, но до момента никой във Варна не е виждал или чувал за нещо, което тя вече е построила някъде в България. ---------------------- 200 срещу 200 хиляди Асен Христов, изпълнителен директор на "Спортпроект" ЕАД Засега не сме се отказали от проекта Разочаровани сме от отношението на община Варна към големите инвестиционни проекти, но все още не сме се отказали от намерението да изградим многофункционална спортна база за 20 млн. евро и затова не сме изтеглили предложението си. Факт е обаче, че одобрение получават незнайни и определено не толкова значими проекти, а нашето предложение се превърна в залог на политически игри. Ще изчакаме да чуем още веднъж ясно позицията и на кмета, администрацията и общинския съвет. Определено засега не сме песимисти. Провеждащият се във Варна тези дни конгрес на европейската асоциация по лека атлетика е достатъчно ясен знак, че Варна има шанс да получи домакинството на следващото европейско първенство. Получи ли една зала лиценз, тя може да се използва за провеждането на още редица други състезания. Кремена Йорданова, общински съветник Общината ще загуби хиляди По груби сметки, ако не се реализира проектът, варненската община ще губи по около 500 хил. лв. на ден за дните, в които може да се проведе едно световно първенство. Например един шампионат на планетата по лека атлетика събира по около 4-5 хил. души - спортисти, мениджъри, лекари, медии, близки, организатори и много други. Извън този брой остават феновете и хората, които ходят да гледат подобни първенства по света. В зависимост от бюджетите на атлетическите федерации те плащат за нощувки между 70-80 и 150 евро. Отделно е храната, която трябва да се осигурява за всички, и средствата за развлечение, които ще се посещават. Първенствата се провеждат пролетта, есента или зимата. На сезон Варна може спокойно да домакинства на два международни шампионата. Това означава изключително добра запълняемост на хотелската база и на местата за хранене. Не без преувеличение подобни приходи могат да се сравнят с генерираните преди години постъпления от корабостроителницата. Кирил Иванов, бивш лекоатлет и родител Не може заради 200 да страдат 200 хиляди Аз имам две дъщери, които не тренират футбол. Като бивш спортист искам да тренират нещо, което да ги научи на дисциплина и да ги закали, без значение дали ще е лека атлетика, плуване или нещо подобно. Подобна идея обаче във Варна, която претендира, че е вторият град в страната, звучи почти еретично. Колкото и да искам, спортните намерения на семейството ми са основно добри пожелания. Базите, които стават, се броят на пръсти. А в града живеят няколкостотин хиляди. Не може заради 200 - 300 души, въпреки че сред тях има и деца, да се ощетяват другите 200 - 300 хиляди варненци. Те къде да тренират. Във Варна има поне 70 училища. Футболът ли е единственото, което може да се прави от децата, които учат в тях? Нали в "Спартак" са спортисти, спортовете, които са в тотализатора, са 49 и само един от тях с футбол. Марина Владимирова, родител Това е изнудване Не смятам за нормално да се стига до подобно "изнудване" от страна на който и да било и заради трениращите деца да се спира подобна инвестиция. Те също биха спечелили от нея. Става въпрос за няколко месеца или година. Ако имаш сериозни намерения да тренираш, убедена съм, че можеш да го направиш. Народът отдавна е казал - има ли желание, има и начин. Какво им пречи да тренират на игрището "Жечка Карамфилова" или на това в "Младост"? Според мен нежеланието да се построи на "Локомотив", който е в окаяно състояние още от детските ми години, е по-скоро оправдание от въпросния клуб. Аз, като поискам синът ми да тренира хокей на трета например, а във Варна няма условия или база за това, трябва ли с още няколко съмишленици да ходя и да протестирам пред общината и да се бия в гърдите? Спекулира се със ситуацията. Не може заради частния интерес на няколко души да се пренебрегват обществените потребности. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Deba i ,,proektite im. Neka da se provalqt |
|||
|
||||
| mkk | Публикувано на: Неделя, 15 окт 2006г. 08:16:42 часа цитат | |||
Потребител
|
Последно редактирано от mkk на 15 окт 2006г. 09:05:13 часа |
|||
|
||||
| ivankish | Публикувано на: Понеделник, 16 окт 2006г. 05:18:42 часа цитат | |||
Потребител
|
Асен Христов:Варна е най-подходящият град за строеж на зала Александър Дечев, в-к Позвънете Новини Варна е най-подходящият град за строеж на многофунционална спортна зала с писта за лека атлетика и игрище за волейбол и баскетбол. Това обяви вицепрезидентът на Българската федерация по лека атлетика и шеф на "Евроинс" Асен Христов, който кандидатства пред общината за стадион "Локомотив", където комплексът на стойност 20 милиона евро да бъде вдигнат. Той бе във Варна заради календарния конгрес на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА). Както е известно, базата на "Локомотив" се ползва от детско-юношеската школа на футболен клуб Спартак и кметът на Варна Кирил Йорданов обеща да не дава "зелена светлина" за строежа на спортния комплекс, докато "соколите" не бъдат компенсирани с други терени. "Говорих със столичния кмет Бойко Борисов, но той ми дава петно за строеж в края на града и смисълът се губи. А Варна е много подходящ град, тъй като има огромна леглова база. Освен това е близо Букурещ, Истанбул. Ако бъде изграден този комплекс може да се кандидатства за голямо първенство дори в баскетбола и волейбола. Изискването за това е в града да има две големи зали, а тази в Двореца на културата и спорта е отлична", каза Христов и изрази надежда, че казусът ще се реши до края на годината, за да може да стартира строежа, който ще продължи минимум две години. Накрая Христов се пошегува, че ако не бъде взето положително решение от общинарите, той ще се кандидатира за кмет и ще спечели. автор: ole-bg.com, 21:46 часа, 15.10.2006 г. |
|||
|
||||
| Eusebio | Публикувано на: Вторник, 17 окт 2006г. 01:55:59 часа цитат | |||
Потребител
|
[glow=blue,2,300]Иво Димов: Аз съм последният голям във Варна[/glow] "Императорът" на българския футбол Иво Димов се завърна на терена по най-добрия начин в родния Спартак (Вн). Халфът отбеляза победното попадение срещу Черноморец Бс (Сф), след което говори единствено пред "7 дни спорт". - Иво, ознаменувахте завръщането си на терена с гол. Доволен ли сте? - Само от резултата. Мога да кажа, че нямахме шанс и нещата тръгнаха за нас извън релси. Малко се объркаха ситуациите в игровата ни тактика, наложена от Миронов, и както се казва, брахме ядове. Но всичко е добре, когато завършва добре. Това ще ни е като обеца на ухото. Аз им казах на момчетата в съблекалнята. Все пак трябва да отчетем факта, че дотук сме с пълен точков актив от домакинските мачове. Няма да е лошо да вземем и останалите, за да зимуваме спокойно. - Доволен ли сте от състоянието, в което сте, и какво да очакваме от вас в следващите мачове? - Моето държане на терена не беше нещо, което може да ме учуди. Не съм в игровото състояние, в което желая, но това е нормално. Аз съм на 36 г., не съм играл 30 месеца или нещо такова. Лека-полека ще вляза в ритъм. Но това, което имам, ме кара да се определям, без да звучи нескромно, като последния голям на варненския футбол. Талант! Аз съм доказал неведнъж, че мога да играя, когато пожелая. Благодаря на ръководството, че върна едно момче, което (в мое лице) е от 25 г. на стадиона, преминало е през всички възрастови групи и мястото му е в Спартак (Вн). Тази година ще бъде последна за мен и мисля с играта си да я превърна в комплимент за публиката и ръководството. Да помогна на момчетата с опита си и с футболните си идеи, които нося по рождение. Не мисля, че оползотворих повече от 50% от футболния си потенциал изобщо в кариерата. Но така е било писано - щом не може да променяме нещата, нека да гледаме по-философски на тях. - Къде виждате Спартак в класирането в последната ви година? - Рано е да се каже - има време до месец май. Моята настройка е да покажа добра игра. Въпреки физиологията, смятам, че полагам усилия. Няма на кого да се доказвам. В Спартак можеше да играя и до 500 мача, ако пожелаех, в тези 17 години. Така съм решил, така се е случило. Дълги години бях пренебрегван за сметка на разни палячовци, наколенки, подлизурковци и други такива. Не се притеснявам от всичко това, просто съжалявам за Спартак и за публиката, че не ме виждаха толкова години в игра. Стефан Августинов az nqmam dumi to4ka |
|||
|
||||
| ivankish | Публикувано на: Вторник, 17 окт 2006г. 05:09:17 часа цитат | |||
Потребител
|
Пламен Тимнев подарява купа на DJ Теди Джорджо Бившият нападател на Черно море, Левски, Спартак (Вн), Шавеш (Португалия) и Нафтекс Пламен Тимнев подари купа на резидент DJ на варненския поп-фолк клуб 4as Pik Теди Джорджо. Това разкри за “Позвънете Новини” пресаташето на заведението Радост Георгиева. Отличието бе спечелено от футболния отбор на Варна по време на ІV Черноморски игри за ветерани. Тимът от морската столица остана трети в надпреварата, а Тимнев вкара едно от четирите попадения. Заедно с нападателя в събота в 4as Pik празнуваха още Мартин Богомилов, Хари Харалампиев, Георги Иванов съдията Радо Станев и футболистите на Спартак, които през деня спечелиха срещата си с Черноморец. Александър Дечев Ne mi haresva taq kompania. |
|||
|
||||
| mkk | Публикувано на: Вторник, 17 окт 2006г. 08:00:26 часа цитат | |||
Потребител
|
А мен не ми харесва цялостното понятие 4as Pik, ега го срутят в новия градоустройствен план ![]() НН !!! I HATE HDK !!! |
|||
|
||||
| mkk | Публикувано на: Събота, 21 окт 2006г. 15:54:52 часа цитат | |||
Потребител
|
I HATE HDK !!! Последно редактирано от mkk на 21 окт 2006г. 18:25:29 часа |
|||
|
||||
| . | Публикувано на: Понеделник, 23 окт 2006г. 11:48:08 часа цитат | |||
Потребител
|
Студът изгони нигериец от Спартак 23.10.2006 Спорт НетИнфо Футбол България Студеното време във Варна вгорчи живота на нигериеца Съндей Калунга, който от няколко дни е на проби в Спартак, пише "7 дни спорт". Тъмнокожият футболист помоли треньора Мирослав Миронов да го освободи за едно денонощие, за да се прибере до София и да си вземе топлите дрехи. - Пуснах го да си ходи. Какво да направя, като му е студено? На всичко отгоре доскоро в нашия тим имаше епидемия от грип. Не трябва да има повече болни - обясни Миронов.Той призна, че още се двоуми дали да задържи Калунга, който в България игра и за Нафтекс. - Единственото нещо, което мога да ви кажа за нигериеца на този етап, е, че съм доволен от него - допълни Мирослав Миронов. Днес сутринта Спартак тръгва за Сандански. Във Варна остават Иво Димов и Стоян Ненов. Първият още не се е излекувал от грип, а Ненов има проблеми с адукторите. |
|||
|
||||
| ivankish | Публикувано на: Петък, 27 окт 2006г. 04:25:04 часа цитат | |||
Потребител
|
Стоян Ненов поднови тренировки на пълни обороти Защитникът на Спартак (Вн) Стоян Ненов се възстанови от разтежението, което го извади от гостуването на Вихрен в понеделник, и вече се готви наравно с останалите си съотборници. Той със сигурност ще бъде в групата на "соколите" за предстоящия мач с Марек във Варна от 11-ия кръг на "А" група. Проблеми обаче тормозят други трима от възпитаниците на Мирослав Миронов. Георги Филипов от една седмица е с разтежение на адуктора и въобще не тренира. Диян Кателиев (на снимката) пък е с болки в коляното и се готви на облечкчен режим. Утре варненци тренират в 10 ч., а в събота точно на обяд наставникът Мирослав Миронов ще сподели очакванията си за двубоя с Марек на пресконференция. |
|||
|
||||
| ivankish | Публикувано на: Събота, 28 окт 2006г. 16:36:37 часа цитат | |||
Потребител
|
Мирослав Миронов: Най-важно е в момента Спартак (Вн) да печели точки 28 октомври 2006 | 16:32 | Агенция "Фокус" Варна. "Най-важно е в момента да печелим точки, има време за красива игра", обяви на пресконференция старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов във връзка с предстоящата среща на отбора в понеделник с тима на Марек (Дупница) от 11-ия кръг на "А" група, предаде репортер на радио “Фокус”-Варна. Двубоят ще се състои от 14.30 на стадион “Спартак” във Варна. Според Миронов гостите ще дойдат с нагласата да компенсират загубени точки от вътрешния шампионат. По думите на Миронов Марек притежава отлични футболисти за нашия стандарт, които физически са много здрави, играят организирано и дисциплинирано, силни са в контраатака и в средата на терена. Той бе категоричен, че за да постигне така необходимата победа, тимът му трябва да играе на 120 процента. Като главен проблем треньорът на Спартак изтъкна отпадането на Иво Тодоров и на Каталиев от състава за предстоящата среща, поради здравословни проблеми. |
|||
|
||||
| ivankish | Публикувано на: Събота, 28 окт 2006г. 17:57:04 часа цитат | |||
Потребител
|
|
|||
|
Потребители разглеждащи тази тема: 0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)