| Автор | Съобщение | |||
| Ivan Peev | Публикувано на: Четвъртък, 30 ное 2006г. 17:11:54 часа цитат | |||
Потребител
|
Пирин изхвърли Локомотив (Сф) от турнира за Купата на България 30 ноември 2006 | 16:29 | Агенция "Фокус" Благоевград. Футболистите на Пирин сътвориха най-голямата изненада в осминафиналите от турнира за Купата на България, предаде радио “Фокус” – Пирин. “Орлетата” отстраниха един от основните претенденти за спечелване на второто по престиж отличие в страната ни Локомотив (София) с 6:5 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двубоят завърши 2:2. На стадион “Христо Ботев” пред около 4500 зрители домакините поведоха в 13-ата минута чрез Георги Георгиев. В края на първата част Цветан Генков направи 1:1, след като в 42-ата минута изпълни точно наказателен удар. Чътвърт час преди последния съдийски сигнал Саша Антунович изведе столичани напред. В 78-ата минута Калоян Караджинов получи червен картон, след като репликира арбитъра Мартин Богдев. И когато “железничарите” вече се виждаха на четвъртфинал, вратарят Голубович направи грешка, която в последствие се оказа фатална, тъй като след нея Павлин Тодоров реализира за 2:2. В продълженията до нови попадения не се стигна, но пък съдията изгони и футболист на Пирин. В 99-ата минута Николай Бодуров получи втори жълт картон. Така след два часа футбол мачът завърши 2:2, а Мартин Богдев вдигна рекордните 17 жълти и 2 червени картона. При дузпите благоевградчани бяха по-точни и след три спасявания от страна на Иво Иваников Пирин спечели с 4:3. Решителната дузпа бе пропусната от Диян Дончев. След този успех “орлетата” станаха единственият отбор от “Б” група, който намери място на четвъртфиналите. Шанс да стори това има и Черноморец, който приема Левски на стадион “Лазур”. ![]() Междудругото, Павката беше и един от изпълнителите на дузпи за водача в Западната "Б" група, като отбеляза първата за домакините от Благоевград. Последно редактирано от Ivan Peev на 29 юли 2007г. 07:21:08 часа |
|||
|
||||
| Razor | Публикувано на: Четвъртък, 30 ное 2006г. 23:33:22 часа цитат | |||
Потребител
|
Ареееее Пириииииииииииин |
|||
|
||||
| Велислав Елезов | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 00:46:01 часа цитат | |||
Потребител
|
Tova e edin ot nai slabite futbolisti igrali niakoga v Pirin! |
|||
|
||||
| Ivan Peev | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 01:30:02 часа цитат | |||
Потребител
|
Един футболен дисидент на 36Войните могат да спрат, но посредствеността няма да изчезне, смята Иво Димов Иво Димов се завърна в родния Спартак за мнозина неочаквано, но за познаващите го по-отблизо - повече от очаквано. Той се появи за малко в три мача, за да отбележи два красиви гола така ефирно, както морският бриз полъхва в топлите летни нощи на Варненския залив. Мнозинството иска да го изслуша за пореден, но не и за последен път. Иво Димов - малко тренировки, много голове - На 36 години се върнахте във футбола, доволен ли сте от есенния полусезон? - Трябва ли да ми се броят годините в точното им цифрово изражение, след като уменията, пречупени през приоритетите на духа и тялото, сочат в позитивна посока. Тук се сещам за казаното от народа, че щъркелът е бял, ама клюнът му е червен. Що се отнася за представянето ми - то е безапелационно. 125 минути - 2 гола от игра. С 40% от физическите възможности. С половинчата подготовка - две двустранни игри и една контрола от 45 минути. Без условия към треньорското ръководство дали започвам като титуляр или резерва. С малък, но за сметка на това видим принос за класирането на отбора. Смятам да подобря представянето си с добра зимна подготовка. Малко са футболистите, които на тези години биха сторили това не само в игровия смисъл на присъствието в един колектив, но и в житейски и чисто човешки план на проявяване на индивидуалността в контекста на общото начало за успеха. - Видима е разликата между вас и останалите футболисти, и то не в тяхна полза? - Разликата идва от визията на техническите умения, но футболът е с ярко изразен колективен смисъл и талантът, който притежавам, се показва в един по-завършен естетически вид. Зад цялостната фасада на нещата на футболния терен стои колективното начало. Един играч от моя тип помага на останалите, когато има ярка кореспонденция между физически усилия, тактическа постройка и правилното виждане като дух и присъствие на всички в тази симбиоза. - Публиката на Спартак ви боготвори. - Искрено благодаря на всички, които идват на стадиона заради това. Няма да скрия, че една от основните ми цели във футбола е да се покажа в най-добра светлина пред родната си публика. В контекста на това искам да изкажа голямата си благодарност и почит към тези, които съставляват публиката на Спартак. И тези, които са в най-ярките хореографии - агитката, която беше много силна на дербито, и тези, които присъстват по трибуните по-незабелязано, и тези, които по една или друга причина не могат да са на стадиона, но ги обединява общата спартаковска идейност. Както казва бащата на един мой приятел: "Спартаклии сме като китайците - много сме и не се знаем всички." - Не пропускате мач на стадион "Спартак", без да вкарате гол, независимо от факта дали не сте играли дълго, или сте били контузен. - Да. Имам шанса да вкарвам на нашия стадион. През 2003/04 имам от 8 мача - 7 гола, а тази година с два мача и два гола продължих серията. Като игровото ми време, разделено на головете, показва положителен баланс. Старая се да оправдая доверието както на ръководството и феновете, така и на хората, които не ме познават от професионалната ми сфера, а само в житейски аспект. Това е не само имидж за мен, а и за спорта като цяло. Защото съвременното общество обича да търси и да намира индивиди, които да бъдат в даден момент пример за подрастващите поколения. Явно върлите фенове виждат чрез добрите ми изяви в мен човек, който се явява малък мост на спартаковските традиции между поколенията. Най-малкото защото съм бил при няколко президенти и десетки треньори в Спартак независимо от футболните бури. Но както съм казвал - Спартак е над всичко. А проверката на времето дава най-точната оценка кой какво е направил с плам и жар за този клуб и кой е живуркал под стряхата му. Почти не помня мач на нашия стадион, в който да съм се срамувал от себе си. Но вечно ще остане в мен болката, че съм можел да дам много повече. Както е казал мъдрецът обаче: "Правя каквото мога, макар че могат да ме съдят и негодяи." Така е в живота. - През уикенда в Европа блеснахте трима - Роналдиньо, Тоти и Иво Димов. Как се вкарва гол като вашия? - Общото между първите двама и мен е, че практикуваме един и същи спорт с топка. Или в най-добрия случай една обща частица от техническо естество. Специално с Тоти имам и лека визуална прилика. Моя гол в събота го посвещавам на публиката и на двамата президенти, без които трудно се оцелява в пазарна икономика. Попадението е резултат от футболна интуиция, голов усет и техническо умение. В момента, в който топката тупна пред мен, за миг през главата ми мина мисълта да я поведа. Фактът, че защитниците на гостите бяха разположени през два метра от мен, освободи възможност да видя движението на краката на вратаря на Локомотив и моментално насочих топката в горния ъгъл. Чарът на изпълнението се допълва и от това, че беше решаващо. Бяхме останали с 10 души и съперникът ни притискаше. - Мислите ли да предадете уменията си? - Естествено. Но това засега остава на заден план, защото още съм действащ футболист. В обозримото бъдеще ще реша какъв ще е пътят ми нататък - дали ще остана да играя футбол още малко, дали ще се отдам на мениджърска кариера, или ще заема ръководна длъжност. Ще бъде хубаво да не се отнема удоволствието на публиката и на аудиторията около футбола да ме наблюдава в игра още известно време. Защото както римляните са казали - хлябът и зрелищата са смисълът на живота. А аз смятам, че моите изяви са зрелище. Още повече че организмът ми дава индикации, че съм в състояние да го правя на добро ниво. Няма да изпадам в състояние на жалко футболно мъченичество, както правят други. В този контекст ще споделя, че не беше хубаво да ме поставят преждевременно в нафталина до костюмите ми в гардероба. - Защо няма класици като вас на футболния терен? - Отговорите са в много посоки. Нужно е не само да притежаваш някакъв футболен талант, но и житейска самобитност, индивидуално усещане за нещата. А и да имаш стил на експониране, изразяване и мислене. Голяма част от неосъзнатата маса се подсмива зад гърба ми, но аз гледам отвисоко на такъв вид мерзост. Предполагам, че всички по-различни индивиди мислят така. Човешката завист и комплексарщина заливат всички по-силно, отолкото морските вълни варненския бряг. И в такива моменти се сещам за думите на Гьоте: "От низостта човешка не се оплаквам, в силата е тя, друго не очаквам." Но животът е моментно усещане, не мога да затормозявам божественото си мислене с простосмъртни приливи на глупост. - Какво свързва футболните ви изяви с житейската ви философия? - Футболното ми присъствие създава един вид пъблик рилейшън, който позволява на околните да те съдят, възхваляват или ругаят. По този начин намирам място в съвремието, така както философските трактати ни позволяват да намираме отговор на личните и душевните тегоби, възцарени по една или друга причина в човешките души. За разлика от спорта, където физическата годност е определяща за евентуалния успех, от философска гледна точка основният психологически резерв на индивида прокламира апогей на нещата. - Можете ли да се опишете с три думи? - Почти невъзможно е широко скроен човек като мен да попадне в тази рамка, но бих се определил като емоционален, естетичен и паметлив. Последното е в толкова ярка доза, може би сравнима само със силата на философското слънце, което грее в душите на осъзнатите. - Какво ви тревожи най-много в настоящето? - Както каза героят на актьора Ейбрахам Мъри във филма "Моцарт": "О, посредственост! Благославям те!"... Тази злина е най-голямата човешка беда след войните, които съпътстват света и които аз искрено желая да престанат. Но глупостта на човеците няма да свърши никога, така както няма да свърши за благочестивите християнската вяра. Стефан Августинов 7 дни спорт Последно редактирано от Ivan Peev на 28 апр 2008г. 19:45:23 часа |
|||
|
||||
| TRAPER | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 01:39:28 часа цитат | |||
Потребител
|
Abe Vanio , ti prepe4ata sportnata presa za sedmicata :kvo shte gi praish tia zvezdi deto si gi naka4il _rolleyes:4eli sme gi tia interviuta , a tova na rimskia mislitel po - nikolko puti, a sushto takasubranite izpovedi na tozi titan na misulta krasiat bibliottekata na vseki uvajavasht sebe si intelektualec! |
|||
|
||||
| Ivan Peev | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 01:59:22 часа цитат | |||
Потребител
|
Иво Димов облича жълто-зелената фанелка през пролетта на 2003 г., когато ДОБРУДЖА играе запоследно (на този етап) в елита на българския футбол. Баща му, който си е от нашия край, навремето също е играл в Добруджа. Един от последните романтици във футбола ни тогава взема участие в едва 3 мача за Добруджа, тъй като се оплаква почти постоянно от контузии. Игра по няколко няколко минути срещу Нафтекс 2:1 (65 мин. + гол), Спартак Вн 0:1 (38 мин.) и Славия 1:2 (46 мин.). Общо 3 мача в "А" група с 1 гол и общо 149 минути игрово времме. Ето отзвука от единственото попадение на Иво Димов за Добруджа - архивните материали са от "7 дни спорт" РЕТРО Висша Професионална футболна лига - сезон 2002/2003 15 кръг: 28.02.2003, петък, 14:30 ч: Добруджа (Добрич) - Нафтекс (Бургас) - отложен [срещата е отложена с 24 часа поради лошото време в Добрич и злепочистения и неприведен според наредбата на БФС за провеждане на футболни срещи стадион "Дружба"] Отложиха Добруджа и Нафтекс заради сняг Мачът между Добруджа и Нафтекс бе отложен от рефера Иван Добринов. Съдията прецени, че теренът е силно заснежен и очертанията на игрището не се виждат. Ако до 12 часа днес стадионът бъде почистен, мач ще има. Според ръководството на Добруджа и помощник-треньора Светлозар Джилянов отборът тренира на същия този терен и няма никакви проблеми. Хора от ръководството на домакините дори смятат, че Иван Добринов е отложил срещата по настояване на Нафтекс. Причината е в контузени играчи на бургаския тим. Треньорът на гостите Огнян Ралев призна, че не е искал срещата да бъде забавена. КАМЕН СТАНЧЕВ 7 дни спорт 01.03.2003, събота, 14:30 ч: [b]Добруджа (Добрич) - Нафтекс (Бургас) - 2:1[/b] [1:0 Иво Димов 36, 1:1 Николай Кръстев 89, 2:1 Калоян Генчев 90+2] Добруджа удави Нафтекс 2:1 Халфът Иво Димов бележи в локвите за първия успех на аутсайдера Добруджа успя най-накрая да вземе първа победа за сезона, като надви на свой терен Нафтекс с 2:1. За домакините вкараха Иво Димов (36) и Калоян Генчев (92), а за бургазлии почетния гол заби Лазаров (88). Само 22 часа след като мачът бе отложен заради непочистен от снега терен, съдията Иван Добринов прецени точно в 12,30 ч вчера, че условия за игра има. На изключително тежкия и заледен терен по-добре се приспособиха домакините, които закономерно обсадиха вратата на Нафтекс. С отлични изяви Свилен Симеонов спаси два опасни шута на Венци Желев в 6-ата и 14-ата минута. Стражът обаче капитулира в 36-ата минута, когато след пас на сенегалеца Осман Диоп халфът Иво Димов навърза цялата защита и с отмерен шут прокара топката под Симеонов за 1:0. След почивката Нафтекс пое инициативата и сви обръча около вратата на Добруджа, но все нямаше кой да нанесе головия удар. В крайна сметка равенството бе възстановено в 88-ата минута. Тогава Лазаров се възползва от колективна грешка на домакините и вкара отблизо. Обратно на очакванията домакините не се стреснаха и се хвърлиха да гонят победата в даденото от Добринов 4-минутно продължение. При едно невъобразимо меле, продължило близо 30 секунди, топката попадна в Калоян Генчев, който със зверски шут по диагонала донесе трите точки на Добруджа и възпламени трибуните. - През есента те ни биха с гол в продължението, а сега ние им го върнахме - коментира след срещата босът на Добруджа Величко Найденов. КАМЕН СТАНЧЕВ 7 дни спорт Светлозар Джилянов, пом.-треньор на Добруджа: С младите вървим по правилен път Доказахме, че с този млад отбор и младите треньори, които сме, вървим по правилен път. Въпреки че много хора не вярваха, ние победихме с пределна мобилизация и себераздаване. Иво Димов и Венци Желев бяха сменени заради травми. Благодаря от сърце на подкрепата на феновете. Ако продължат да го правят по този начин, ние ще им се отблагодаряваме със сърцата игра и победи. Огнян Ралев, ст. треньор на Нафтекс: За мен това не беше футбол Победата на Добруджа е заслужена, след като те се приспособиха по-добре на тежкия терен. За мен това не беше футбол, но какво да се прави, такива са условията. Пак повтарям, Добруджа игра по-сърцато и по-мотивирано от нас и заслужено спечели. Търся вината за загубата предимно у себе си и в някои от състезателите. Иво Димов: Който има очи, да ме гледа как играя Футболният оратор Иво Димов бе цезарят на победата над Нафтекс. Той бе твърде развълнуван след края на мача и помоли за малко отсрочка, преди да сподели мислите си за триумф - Бихте ли оценили мача с Нафтекс? - Още съм в еуфория. Мачът беше много тежък, а и ние имахме доста проблеми в отбора. За мен е подвиг, че постигнахме победата с доста неопитни футболисти в състава, които тепърва има какво да учат. Няма какво да се лъжем. Нашият отбор не е от класата на Нафтекс, но все пак успя да победи. - Изненадан ли сте, че вкарахте гол? - Винаги съм вярвал, че ще вкарам. Теренът ме затрудни, тъй като аз съм футболист за мек терен. Не случайно за мен Илиaн Илиев е казал, че за последните 10 години съм най-големият талант във варненския футбол. - Какво ви накара да дойдете в Добруджа? - Водих самостоятелна подготовка близо година след завръщането си от Китай и нито един отбор не ме поиска, защото много хора ме мразят заради характера ми. Тях ги боли, че съм добър футболист и интелигентно момче. Все пак аз загърбих доста негативи в моя характер. Дойдох в Добрич от сантименти и заради моя баща, който е играл в този отбор и по-възрастните фенове още го помнят с добро. - Нямаше много публика на стадиона, но всички скандираха името ви. - Феновете бяха малко, но дойдоха да видят Иво Димов заради спомена от баща ми и от това, че футболист като мен е нужен на отбора. Не случайно Ницше е казал: “Който има уши - да слуша, който има очи - да гледа.” За мен е важно да навляза в необходимата форма, като искам да поясня, че дойдох в Добрич от голяма любов към футбола, без да понасям финансови условия. Играя безкористно, тъй като моят живот е във футбола. - Какво да очакваме занапред от Добруджа? - Въпреки че бихме Нафтекс, е рано да говорим за големи неща. Аз съм огорчен от много журналисти в Добрич, които преди мача, а и по време на подготовката на отбора всяваха изкуствено напрежение, но поне си изясних, че те нищо не разбират от футбол. Завършвам с думите, че Добрич е футболен град и хората ще са все повече и повече на стадион “Дружба” и заради Иво Димов. КАМЕН СТАНЧЕВ 7 дни спорт [01.03.2003 г.] |
|||
|
||||
| vladimir vasilev | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 11:43:58 часа цитат | |||
Потребител
|
В този мач Иво Димов бе сменен след пререкания с публиката и в частност с мен. Тази дебелашка негова постъпка доста поизнерви хората на стадиона, които общо взето му се радваха че играе добре и го окуражаваха, както правехме и ние с още няколко момчета от агитката. |
|||
|
||||
| vladimir vasilev | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 11:47:23 часа цитат | |||
Потребител
|
Той какво общо има с футбола? Да ме извинява Иван Манолов, ама футболните умения в семейството му (в децата му) не са се разпределили по равно. Иначе се радвам че пак отбеляза, все пак ни е съгражданин. | |||
|
||||
| dido_x | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 11:56:03 часа цитат | |||
Потребител
|
Помня го това.Беше в Сектор В и то нямаше много хора на стадиона понеже валеше.В сектора бяхме към 15 човека,откоито аз и един приятел.Помня как той игра до тъча и раздаваше реплики от вида: Мълчи да не прескоча оградата и да дойда там На полувремето го бяха сменили и през второто полувреме не игра :) |
|||
|
||||
| Чичо Тошко | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 16:04:18 часа цитат | |||
Потребител
|
Има една такава работа! В Добруджа също непоказваше кой знае колко добри игри, просто с името на брат си пробива. Иначе е много добър по характер пичага е |
|||
|
||||
| ЦялЖивотНаСело | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 17:22:38 часа цитат | |||
Потребител
|
Иване,отделяш прекалено много внимание на този средностатистически цървул,който тука така или иначе не се запомни с нищо повече от това,че наеба една-две курви,а не мисля,че е тук мястото да се пише за него! | |||
|
||||
| ЦялЖивотНаСело | Публикувано на: Петък, 01 дек 2006г. 17:24:30 часа цитат | |||
Потребител
|
Да ме прощава Павката,щото по едно време бяхме приятели,ама излезе ПОМИЯР.Нищо общо с брат си и баща си... | |||
|
||||
| Велислав Елезов | Публикувано на: Събота, 02 дек 2006г. 16:06:42 часа цитат | |||
Потребител
|
Izkliu4itelno slab i nekadyren napadatel...a e mnogo grozen...tyrpime go tuka 6toto edin ot 6efovete,koito go 4akame da umre vseki moment...ima li4en dogovor s nego. |
|||
|
||||
| Ivan Peev | Публикувано на: Събота, 02 дек 2006г. 22:53:29 часа цитат | |||
Потребител
|
Светльо Петров свири на сватби в Азербайджан „Странно ми е как дават шофьорски книжки в Баку“, чуди се възпитаникът на ДЮШ на Добруджа и бивш национал. Доста наши легионери може да се похвалят с екзотични преживявания. Едва ли обаче някой преди Светослав Петров е... свирил на сватби в Азербайджан. Това става ясно от интервюто на 28-годишния халф на местния гранд Нефтчи пред вестник „Шампион“. „Много ми харесва животът тук. Влюбих се в кухнята на азерите и тяхната музика. Даже съм бил на две сватби – когато се жени нашият пресаташе Сабухи Сафиярли и на венчавката на дъщерята на доктора ни. И пях, и играх, и свирих. Беше уникално и чакам с нетърпение пак да ме поканят на някоя сватба“, разкрива бившият ни национал. „Единственото нещо, което ме дразни в Баку, са многото автомобили, зад воланите на които стоят неспособни шофьори. Много ми е странно как се раздават книжки тук. Всеки път, когато изляза с колата, съм на тръни. Да катастрофираш изглежда най-естественото нещо, което може да ти се случи в столицата на Азербайджан. Мисля, че трябва да се вземат сериозни мерки по този въпрос”, откровен е шампионът на България с ЦСКА. Петров имаше шанса да поиграе и в Русия – заедно с Ивайло Петков двамата бяха футболисти в Кубан (Краснодар). Меридиaн Мач |
|||
|
||||
| Ivan Peev | Публикувано на: Петък, 22 дек 2006г. 00:53:11 часа цитат | |||
Потребител
|
Светльо Тодоров: Ще бъда щастлив да се върна в Портсмут 21.12.2006 Българският национал Светослав Тодоров, който е собственост на Портсмут, но през този сезон бе преостъпен на Уигън, все още очаква да чуе дали е нужен за разрешаване на проблемите в атаката на "помпи". Тодоров не успя да се наложи в титулярния състав на Уигън и е готов да се върне на "Фратън Парк", ако мениджърът на Портсмут Хари Реднап има нужда от него. "Ще бъда щастлив да се върна в Портсмут, стига да съм нужен на отбора. Всичко зависи от двата клуба и те трябва да се разберат", каза Светослав Тодоров. sportni.bg |
|||
|
Потребители разглеждащи тази тема: 0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)