Влез   |  Регистрация   |  Забравена парола   |  Потребители
Отиди на страница 1... 12, 13, 14, 15, 16
Автор Съобщение
еurope_m Публикувано на: Сряда, 15 сеп 2010г. 23:09:18 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 16.01.2009 Мнения: 180 СТОЙКА ПЕТРОВА ОТПАДНА ОТ СВЕТОВНОТО

2010-09-15

Добричлийката Стойка Петрова претърпя загуба на осминафиналите в категория до 51 килограма на Световното първенство по бокс за жени в Бриджтаун (Барбадос).

Тя отстъпи с 13:7 точки от Татяна Коб (Украйна), като точките в отделните рундове бяха 1:4, 2:3, 3:4, 1:2. До този етап на първенството Стойка записа две победи и ще дели 9-16 място на Мондиала.
Профил europe_m@abv.bg Лично съобщение
еurope_m Публикувано на: Събота, 18 сеп 2010г. 23:22:12 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 16.01.2009 Мнения: 180 ЛЕТЯЩИЯТ ДОБРУДЖАНЕЦ ОГЛАВИ ОБИКОЛКАТА НА БЪЛГАРИЯ! 

2010-09-18

Добричлията Красимир Коев е новият лидер в Обиколката на България. Победителят от 1998 г. спечели 9-ия етап от Габрово до Троян, който беше с дължина 154 километра. Припомняме Ви, че още преди няколко дни Летящият добруджанец заяви за "Център спорт", че това ще бъде етапа, в който той ще нанесе решителния си удар.

Днес той се откъсна от основната група заедно с Евгени Балев и Пьотър Игнатенко. Коев финишира с време 3 часа, 50 минути и 18 секунди. Във временното класиране добричлията е начело с 56 секунди аванс от Рикардо Местре от Палмейрас и утре ще облече жълтата фланелка.

ПОСЛЕДЕН ЕТАП

19.09.2010 г., неделя, IX етап (Троян – Тетевен, 148 км)
Деветия етап на обиколката ще бъде изминат от 13.30 до 17.15 ч по маршрута: старт пред кметството в гр. Троян – разклон "Ловеч – Шипково"- Дебнево – Градница – Сенник – Севлиево – детелина "В. Търново–Ловеч- София" - с. Сопот – Български извор – Гложене – Тетевен (финал пред кметството).
еurope_m Публикувано на: Понеделник, 20 сеп 2010г. 00:56:09 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 16.01.2009 Мнения: 180 КРАСИМИР КОЕВ СПЕЧЕЛИ ОБИКОЛКАТА НА БЪЛГАРИЯ! 

2010-09-19

Красимир Коев спечели 60-ото юбилейно издание на колоездачната Обиколка на България. Така той дублира успеха си след 1998 г., когато също оглави крайното класиране. С това Коев изранява постижението на съгражданина си Петър Петров, който триумфира през 1985 и 1987 г. Още двама добричлии са се качвали на най-високото стъпало на почетната стълбичка в колоездачната надпревара. Това са Димитър Колев през 1956 г. и Валентин Живков през 1988 г.

На 36 години Краси за пореден път доказа своя професионализъм и отново записа името си със златни букви в родното ни колоездене. Втори в крайното подреждане в Обиколката на България остана Рикардо Местре от Палмейрас (Португалия), следван от Франсиско Мансебо (Испания). Сърбинът Иван Стевич спечели последния десети етап от 60-та колоездачна обиколка на България - 3.32:47. На финалния спринт Стевич се наложи над германеца Роберт Бартко (Бранденбург) и над чеха Леополд Кьоних (Уърпул), които завършиха с времето на победителя. Основната група завърши на четири минути.

КРАСИМИР КОЕВ

Победителят Красимир Коев Василев участва за първи път в родната обиколка през 1995 с младежкия наицонален отбор. Когато печели за първи път обиколката през 1998 го прави без нито един спечелен етап, има второ място в последния Казанлък - Тетевен. През 2002 печели етап 5 до Бургас. 2003 остава трети на 5 мин. от Габровски. През 2006 печели етап 3 до Разград.
еurope_m Публикувано на: Понеделник, 25 окт 2010г. 23:58:48 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 16.01.2009 Мнения: 180 ДОБРИЧЛИЯТА СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ СЪСЕЧЕ ЛЕВСКИ И ИЗКАЧИ ЛИТЕКС НА ВЪРХА

2010-10-25

Шампионът Литекс победи Левски с 2:1. Ловчанлии достигнаха до трите точки във футболното дерби на България благодарение на добричлията Светослав Тодоров, който попари феновете на "сините" две минути преди края на редовното време на мача.

Преди това гостите от столицата откриха резултата в 11 минута с гол на Гара Дембеле, а Христо Янев изравни в 30-ата минута. След тази победа Литекс се изкачи на върха в "А" група с 25 точки. Със същия точков актив, но на втора позиция са футболистите на Левски.
еurope_m Публикувано на: Вторник, 02 ное 2010г. 15:06:51 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 16.01.2009 Мнения: 180 ТОДИ ОТНОВО БЕЛЕЖИ ЗА ЛИТЕКС

2010-10-02

Литекс победи Славия с 2:0 и вече има три точки преднина на върха пред Левски. Първото попадение в дербито на 12-ия кръг на "А" група вкара добричлията Светослав Тодоров-Тоди. Той се разписа в 11-ата минута след асистенция на Вилфред Нифлор.

Това е втори важен гол на нападателя в рамките на една седмица, след като в понеделник той донесе трите точки за ловчанлии в двубоя с Левски. Вторият гол във вратата на "белите" отбеляза Александър Барт в 67 мин. с глава след центриране от корнер на Христо Янев.

„Стана интересен двубой, Славия се представи добре, но ние успяхме да отбележим два гола повече от тях. Самочувствието винаги съм го имал, играл съм доста в Англия, така че… Три точки пред втория сме, но има още много мачове до края на това първенство. Гледаме мач за мач, защото има и цял втори полусезон”, сподели пред Гонг Тодоров след срещата в Ловеч.

„Липсват ни контузените и наказанието, затова сме група от 22-23 души, и всеки, които получи шанс, трябва да доказва защо е в Литекс. Нормално е във футбола и да губиш точки, не можеш да побеждаваш във всеки мач. Пенев ни поздрави всички за победата и така, няма проблеми”, завърши Светльо Тодоров.
еurope_m Публикувано на: Неделя, 13 фев 2011г. 22:25:26 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 16.01.2009 Мнения: 180

РОСЕН КОЛЕВ СЕ РАЗПИСА В НЕМСКОТО ПЪРВЕНСТВО

2011-02-13

Хандбал

Хандбалният ни национал Росен Колев, който през последните 4 сезона у нас защитаваше цветовете на Добруджа, дебютира в немското първенство.

Състезателят съобщи за "Център спорт", че в първия си официален мач за Вестерхолт е играл близо 10 минути, като през това време е имал възможност да отбележи едно попадение. Новият му клуб е отстъпил с 1 гол в оспорван мач, като в последната минута негов съотборник е изпуснал дузпа.

"Тимът ни се намира във втората половина на таблицата в 5 лига от общо 14 дивизии. Надявам се да успея да помогна на отбора си да остане в групата. Доволен съм, че бившият ми клуб Добруджа е постигнал победа над Локомотив (Вн) в турнира за Купата на България. Пожелавам им да станат шампиони, защото състезателите и публиката заслужават отборът от Добрич да бъде №1", заяви Росен Колев.  

еurope_m Публикувано на: Петък, 25 мар 2011г. 11:22:36 часа цитат

СЕРЖ ЙОФУ: ХОРА НА ЖИВКО ЖЕЧЕВ ИСКАХА ДА МИ СЧУПЯТ КРАКАТА

2011-03-25 @ 10:36 EET

Футбол

40-годишният котдивоарец Серж Йофу, който е бивш футболист на Добруджа и Левски, както и Спортист №3 на Добрич за 1998 година, разкри какви са били причините за бягството му преди повече от десет години. Това той направи в интервю за "Тема спорт". Футболистът сподели, че мафиоти са го заплашили да не се връща в Левски.

„Казаха ми, че ако се върна в Левски, ще ми счупят краката. Представиха се за приятели на Живко Жечев (бивш вицепрезидент на Добруджа). Не знам защо им беше да правят това. Изсъскаха, че трябва да дам пари на Жечев. Не ги разбирах. Веднага звъннах на агента си и му казах, че няма да стъпя в България“, казва Серж без да уточнява дали става дума за дълг или за откровен рекет от бившите му шефове от Добрич.
"Център спорт" припомня, че през 1997 г. Йофу бе привлечен в Добруджа (Добрич). За два сезона той изиграва 43 мача за Добруджа в „А“ група и вкарва 15 гола, а през лятото на 1999 г. преминава в Левски (София). Със "сините" Йофу играе в Купата на УЕФА и отбелязва гол при загубата с 1:3 от Ювентус в София. Става шампион на България през 2000 г., като по време на кампанията в „А“ група се разписва 13 пъти в 25 срещи. У нас е известен като един от най-колоритните чужденци, играли във футболното първенство.
След края на сезона Йофу скандално избягва от България, макар да има договор с Левски за още 2 години, преминавайки под друго име в отбор от ниските дивизии на Швейцария. Впоследствие играе за Делемонт, ФК Тюн, КС Шеноа и Стад Абиджан, където приключва кариерата си на 36 години през 2007 г. Във Фейсбук днес Серж посочва, че живее във френския град Лион.

еurope_m Публикувано на: Събота, 21 май 2011г. 22:36:04 часа цитат

ТОДИ: ЧАСТ СЪМ И ОТ ЧЕТИРИТЕ ТИТЛИ НА ЛИТЕКС

2011-05-21 @ 22:05 EEST

Футбол

Опитният нападател на Литекс Светослав Тодоров бе много щастлив след победата с 3:1 срещу Локомотив (София). Добричлията отчете със задоволство, че е бил част от всичките четири шампионски титли на "оранжевите".

"За мен това е четвърта шампионска титла с Литекс. Бях в отбора при всичките най-успешни години за клубa. Не знам дали ние сме най-добри, но когато играем, никой не ни напада. Всички излиза срещу нас с 11 футболисти в защита, бранят се и ни чака на контраатаки. В Западна Европа не се играе така, а се стреми да се атакува", каза доволният Светльо Тодоров.

"Вкарах втория гол, който до голяма степен реши изхода от мача, красиво попадение. Но това не е толкова важно. Важното е отборът да печели и да си изпълни целите", продължи Тоди.

"Не мисля, че нашето първенство е слабо. Просто понякога го сравняваме с най-големите. Имам още една година договор с Литекс и мисля да го изпълня, така че оставам. Ще се опитаме да играем на ниво в Европа, а дали в Шампионската лига или в по-слабия турнир, но трябва да оставим диря. Ще видим къде ще ни бъде мястото през есента", завърши Тодоров.

Отиди на страница 1... 12, 13, 14, 15, 16
FenZona - Информационен Център