| Автор | Съобщение | |||
| Vasil | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:00:37 часа цитат | |||
Потребител
|
Сметки Стискаме палци за Холандия Мачовете в събота поставиха българските национали в разкрачено положение. Шансове на теория съществуват, но става изключително сложно. Основният ни конкурент е Румъния, ключовият мач е на 13 октомври в Букурещ между Румъния и Холандия. Естествено всички сметки са с уговорката, че фаворитите - Холандия, Румъния и България, ще спечелят мачовете си срещу аутсайдерите Албания, Словения и Люксембург. Вариант 1 Холандия бие в Букурещ и става с 23 точки. Румъния ще има 20, а България - 18. Тогава победа над северните съседи на историческата за нас дата 17 ноември ще прати България на второ място в групата. Вариант 2 Румъния и Холандия завършват наравно и си отбелязват голове. В този случай и двата отбора ще съберат по 21 точки, а ние ще сме с 18. Победа над Румъния ни изравнява по точки с останалите два тима. Холандия има по-добри показатели от нас (победа и равен) и заема първото място. Ние пък завършваме втори, тъй като взехме точка в Констaнца преди година. Нулево равенство в Букурещ и победа на нашите над Румъния заплита нещата, тъй като Холандия и Румъния завършиха при същия резултат и в първия мач. Трите отбора са с равни точки, ние отстъпваме на холандците (загуба и равен), но превъзхождаме съседите (победа и равен). В такъв случай се взима предвид головата разлика в преките двубои между трите тима. Трябва да бием Румъния с два чисти гола, за да се класираме. Вариант 3 Победа на Румъния. Най-лошият вариант, ние отпадаме. Typite jurnalisti pak izbiha ribata: pri raven na rumyncite s holandia i nashta pobeda sreshtu tiah, holandia sybira 6 tochki ot prekite dvuboi, nie sybirame 5, a rumyncite- 3... taka che golovata razlika niama nikakvo znachenie dali shte e 0:0 ili 10:10... idioti... |
|||
|
||||
| Рачо Христов | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:01:57 часа цитат | |||
Потребител
|
Единствената им сериозна слабост беше липсата на агресивност и твърдост,от която стана и голът на Ван Нистелрой.Гледаха го 5 секунди и нищо не правиха, пък човекът реши да бие,след като тъй не го уважават и не отдават заслужения шпагат.Иначе ако речеш да са били слаби на пласиране - колко пъти, пак те питам,видя холандците да влязат в наказателното поле от игрова ситуация?Май 2-3.При изнасянето също се справяха. Теодоре,не само формата е важна за националния отбор.Важна е сработката.Тук няма лагери по 1 месец и 7-8 контроли,а потренират 4-5 дни и излизат да играят.Затова трябва да се познават като игра.Затова моментната форма понякога остава на заден план в национала.Ми Стоичков примерно правеше фурор в националния тогава,когато кариерата му в Барса тръгна надолу.Благо не е да не сме го виждали в националния,страхотноневероятновеликолепен е, не мога да издържа на тая гледка.Затова резки и много промени не са желателни.Е,сега при нас си трябват.Но 2-3, аз ги написах,и нещата ще бъдат определено по-добре. Георги Петков трябва да е титуляр на националния отбор.Това е.Емил Петров е добра опция за бъдещето.Ивайло Петров не е лош,ама като пожарен вариант.На 34 години не става за трета резерва.Иванков още не е напълно за отписване,но му трябва един-два шамара,щото тогана се постяга,доколкото може.И въпреки това резерва.Урсула е твърда единица. |
|||
|
||||
| CSKA_1948 | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:21:16 часа цитат | |||
Потребител
|
Куре проблема е там че с/у такива класни играчи трябва да действаш концетрирано във ВСЯКА ЕДНА ситуация.Не 89 минути да играеш добре и да им чупиш краката а накрая да ги оставиш за 5 мин сами и да ти мушнат баламски гол.Нали това прави един добър защитник а именно постоянството.Има хляб у Томаш и Тунчев но се иска и време докато се сработят по-добре.На мен само не ми харесва че са много тромави и двамата.Тръгне ли някой да ги надбягва,на контра например ... смятай че това е 90% гол! Иначе пласирането им е добро,холандците не видяха висока топка ... аз тва казвам,имаме некъв минимален потенциал който с много работа може да бъде разработен но как да стане?Навремето Юрген Колер и Матиас Замер не са имали почивка по 2-3 години понеже са искали да се докажат в националния отбор. Кога ти ше видиш вагнер,двамата вътрешни или кишишев да не отидат на моренце и да не карат скъпи колички а да работят? Иначе смятам че шансове няма.Същия хуй като преди мача с чукарите преди 2 години.Трябвало да ги бием за да ЗАПАЗИМ шансовете и после се правят вече СХЕМИ ... 1-3!Ега греша но и тоя път няма да е по-различно.Циганите ще са адски мотивирани да си ни върнат онея 2 гола към края в Констанца. Иначе сметки колкото щеш бате,ама от сметки полза няма ... работата е извън контрол. |
|||
|
||||
| TVV | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:25:09 часа цитат | |||
Потребител
|
Преди мача с Гошо спорехме за това кой е трябвало да бъде викнат и да играе и кой не. Тогава той беше убеден, че ще почнем с най-доброто, а аз само посочих кои ще бъдат дупките и ги познах. Сега пак спорим за същото, но то вече свърши, мача го загубихме. Сега Пената има избор - да продължи да залага на същия състав, който се издъни и снощи, и в контролата с Уелс с надеждата че късмета ще се обърне и дупките в отбора изведнъж рязко ще подобрят играта си или да внесе някакви корекции. Доколкото го познавам като треньор, той ще пусне същия стартов състав и в сряда - най-много Велизар да смени Телкийски. Но Вагнер, Иванков и Пеев пак ще са там и пак ще бъдат слаби, а Янков ще остане на пейката. Съгласен съм че е хубаво отборът да е сработен, но когато е очевидно че някои не стават или защото са слаби по принцип, или защото са в ужасна форма, не може да ги налагаш упорито, защото в момента положението е такова, че трябва да спечелим всички маове до края и да се молим холандците да не легнат в Букурещ и всяка грешка ни вади от борбата и на теория. |
|||
|
||||
| Vasil | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:26:46 часа цитат | |||
Потребител
|
To tva e iasno, spored men syshto niamame shans sreshtu mamaligite, ne she sa po-dobri ot nas, a prosto zashtoto nashite ne sa pechelili reshitelen mach ot 10 godini i gola na Trifon Ivanov... | |||
|
||||
| Рачо Христов | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:30:41 часа цитат | |||
Потребител
|
Ама аз не отричам,че сме изпусналЕ питомното.Но ти виж историята,пич.При нас са следните варианти - или се класираме кръг-два преди края (световните 86-та и 98-а,европейските 96-а и 2004-та), или отпадаме рано-рано,или последния мач е да си ебе майката и великата отечествена война.Спечелени: световното 94-та с головете на Емо Костадинов,загубените са повече - Франция за световното 78ма, Югославия за европейското 84та, Шотландия 88ма (най-нелепата загуба), сега предстои Румъния.Нека да видим просто докъде,аз не казвам дали ще получим помощ от друго място или не.Казвам,че и преди сме я получавали и има случаи да сме я използвали.Не става често, но става... понякога. | |||
|
||||
| Рачо Христов | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:37:34 часа цитат | |||
Потребител
|
Така,Пената може и да говори глупости, но за футбол не е тъп,и това и двамата го знаем. Той сам каза днес,че ше има промени.Едната е сигурна - Петков минава на вратата.Вярвам,че и другите ги е усетил.Разликите трябва да са в 2-3 поста,като и да има възможност за ротация.Мечо,примерно,колкото и да ми е пилил нервите в Левски,го е правил не заради липса на качества,а заради мишкудене. Това прави и в националния отбор от няколко мача. Първите му 2-3 бяха добре, като видя,че се утвърди, взе да лешпери.Затова в тия позиции на офанзивните играчи без Бербатов и Мартин - т.е. дясно крило и офанзивен халф (респективно изтеглен по-назад нападател) трябва да има ротация.Има Мечо,Велизар,Ивелин Попов,Йовов.Ок,нека да го видим и Благо,може при Пената да играе по друг начин,ама ме съмнява.Съмнява ме,щото беше титуляр при Стоичков.При чичо Митко,който повече знае и по-малко говори,не може дори да намери внимание.Но ако има шанс да ме опровергае,няма проблеми да призная,че съм сгрешил в скептицизма си. |
|||
|
||||
| TVV | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:41:59 часа цитат | |||
Потребител
|
Пената е викнал Благо за да замести Йовов и ако го пусне ще видим как ще се включи. | |||
|
||||
| Рачо Христов | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:44:20 часа цитат | |||
Потребител
|
Ок,да видим,въпреки че Йовов играше зад Бербата,а там Благо не знам чий ше го дири.Но да видим. |
|||
|
||||
| sirDaddy | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 00:51:58 часа цитат | |||
Потребител
|
Пунт и пластика... От колко мача насам се вижда, че църния само разхожда фанелката и трябва да бъде изритан от ноционала? От колко време се знае, че има много по-добри варианти за дясното крило, ама не - Гошко Пеев. От колко мача насам Иванков гледа като насран на вратата и се кръсти някой нападател на противника да не мине центъра? А Стилян от колко мача се крие като мишка по терена? И как очаквате от Бербатов и Марто да вкарват, като снощи Бербатов специално половината мача го изкара в центъра, за да може евентуално да вземе някоя топка и да я пусне на Мартин отляво, защото Телкийски като я хване тая топка и ато забие главата и дай ся да влезем с топката Дори и да има някакви промени, дълбоко се съмнявам, че ще са точно тия промени, за които говорим тука. За какво беше тая контрола с Уелс? Колко още трябва да се изпише и изговори, че да се направят някакви промени? |
|||
|
||||
| Vasil | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 10:02:12 часа цитат | |||
Потребител
|
Edva li tochno sreshtu "tradicionno neudbnia" Luksemburg triabva da si pravim izvodi za igrata na koito i da bilo... |
|||
|
||||
| didogun | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 12:21:54 часа цитат | |||
Потребител
|
За така усърдно дискутирания пост на десен халф има един единствен вариант - Александър Александров по прекор КРИВИЯ |
|||
|
||||
| Евстати | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 12:42:31 часа цитат | |||
Потребител
|
Бе то като цяло отбора не е поставен на професионална основа, вие искате тия шматки да играят сериозно. За тия квалификации смениха трима треньори, назначават треньор за 2 мача, след това до края на квалификациите - пунта мара. Аз ако бях на мястото на шарана сам щях да си тръгна дейба и смешника . Урсула поне такива голове нямаше да пусне. Пеев завалийката по какви критерии е в национала ич не знам, той е странна птица. Велизар, не че е кой знае къв капацитет ама със сигурно ще се справи по-добре. Стилиянчо хубаво си беше тръгнал ама що се върна, и що го взеха... Миечу ше е добре да го тресне някоя топка у тиквата, че да го събуди, негъро пиян го направиха. Ташаци на рояци.Бербата е прав да ги критикува, бахти и смешните голове. Той бил изтървал положения, е вярно ама пък да се замислим за какво отидохме там - поне за точка. Ако не бяхме пуснали тия измислени голове, с тяхните 2-3 положения и ето ти равенство - план минимум е изпълнен. И за друго е прав Бербата, наистина ако така ще играем по-добре да не се класираме, че пак ще има голяма излагация.... |
|||
|
Цици, корем и кофраж поддадат ли връщане няма... | |||
| Рачо Христов | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 13:03:06 часа цитат | |||
Потребител
|
Кривия май е отдавна изчерпана опция,а и стана на 32.Не съм го гледал напоследък де, не знам в ква форма е. | |||
|
||||
| didogun | Публикувано на: Понеделник, 10 сеп 2007г. 13:12:13 часа цитат | |||
Потребител
|
Требе да ти кажа че Кривия така както е на 31 (32 май не е навършил) специално от тоя национален отбор едва ли има и трима, които да могат да му се опънат на ФП-то. За техника и пипе да не говорим. Сега нали играе в Морето, че го гледам човека кажи-речи всяка седмица. | |||
|
Потребители разглеждащи тази тема: 0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)