Влез   |  Регистрация   |  Забравена парола   |  Потребители
Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5... 10
Автор Съобщение
Obi-Wan Kenobi Публикувано на: Вторник, 20 яну 2009г. 21:32:02 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 29.11.2010 Мнения: 1414 Значи, понеже се заредих от вашият ентусиазъм, смятам да сложим началото на това начинание.
Всякакви идеи, предложения и препоръки ще събираме в тази тема и между другото са добре дошли от всеки.
Вече изпратих имейли с въпроси до хората, които познавам, тези, които работят в адмиснистрацията на клуба, както и до тези в официалният фен клуб на отбора за условията да бъдем лицензирани като ОФИЦИАЛЕН ФЕН КЛУБ на ЛИЙДС ЮНАЙТЕД в БЪЛГАРИЯ.
Относно сайта, предупреждавам, че ще е необходима много работа, за да може винаги той да е актуален и да бъде приятно място за посещение, защото един нефункциониращ и необновяван сайт е много грозна гледка. Въпросът с ФОРУМ към сайта още не съм го уточнил, но не е проблем да останем и тук.
На първо време ми изникват 2 въпроса:
1. Как да кръстим сайта? Както обясних и по рано с окончание .bg ще струва два пъти по-скъпо и доста сложно. С окончание .com ще струва около 60 лева на година и 15 лева за името, т.е. около 75 лв. първоначална вноска. Смятам, че сумата е смешна и няма да я коментирам. Въпросът е в името, има много варианти:
- www.leedsbg.com
- www.leedsunitedbg.com
- www.leedsunited-bg.com
- www.leeds-bg.com
- www.lufc-bulgaria.com

и мн. други. Очаквам предложения, като аз лично съм за: www.leedsunitedbg.com

2. Относно администрирането и дизайна на сайта, предлагам за това да отговаря Polyfabrikat , човекът показа много добри способности и смятам, че всички ще се съгласите с мен. Това не означава разбира се, че ние всички останали няма да му помагаме със снимки, новини статиии, видео и т.н.

Това е за сега, очаквам да се включите с мнения и препоръки. Когато получа отговори с условията за лицензирането ще ги побликувам тук.

Последно редактирано от Obi-Wan Kenobi на 20 яну 2009г. 21:47:58 часа

Профил Лично съобщение
batty Публикувано на: Вторник, 20 яну 2009г. 22:03:20 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 21.04.2008 Мнения: 1703 И по двете точки съм съгласен с теб, за името и за отговорника по сайта. Полуфабрикат паказа, че е майстор в тази работа.
С каквото мажем ще помагаме и останалите. Дано се получи.
Профил Тарабасландия Лично съобщение
Viduka Публикувано на: Вторник, 20 яну 2009г. 22:06:16 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 26.11.2010 Мнения: 955 Съгласен с всичко
Профил Лично съобщение
Николай Публикувано на: Вторник, 20 яну 2009г. 22:19:47 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 16.05.2008 Мнения: 2387 Аз също ще изразя своето мнение по някои въпроси.

1.Относно името на сайта аз предлагам leeds-bg.com,но нямам претенции как ще е,само да е по кратко от това вмомента от гледна точка на това,че може  по-лесно да се намира и в нета.

2.Тази сума от около 85-90 лева е наистина символична като се има впредвид колко сме. ;].

3.Относно дизайна - аз от такива работи не разбирам.Полуфарбикат-а ми каза,че се е занимавал с такива работки и аз мисля,че той трябва да се заеме с дизайна.

4.Само искам да попитам какъв е проблема с прикачване на форум към сайта?Вярно е,че няма никакъв проблем да останем тук,но си мисля че е по-добре там да си е форума.Ясно е нали,че трябва да се даде към хоста някъкво пространство,но дали става въпрос за пари или проблема е другаде?

С горе написаното изразявам своето мнение ЗА създаване на Официален сайт!
Профил Лично съобщение
kramany Публикувано на: Сряда, 21 яну 2009г. 09:27:59 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 20.05.2008 Мнения: 688 аз сам 100% с вас какво мога помагам то е ясно ,относно  името ми е все едно а си мисля ,че ако има официален фен саит  ще има  много повече  фенове в него 
Профил Лично съобщение
teko Публикувано на: Сряда, 21 яну 2009г. 11:11:34 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 18.11.2010 Мнения: 634 Аз също съм за leeds-bg.com,по симпатично ми звучи.За всичко друго съм съгласен а и нека да видим отговора на хората на Оби Уан от Англия!!!!!
Профил Лично съобщение
polyfabrikat Публикувано на: Сряда, 21 яну 2009г. 12:14:35 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 26.06.2008 Мнения: 1212 Здравейте,
направо по темата започвам. Съгласен съм за този вариант www.leedsunitedbg.com, а също и за leeds-bg.com и мисля че те са  най-подходящи. Предлагам да се направи анкета за 2 седмици, за да може всеки който влиза да си даде мнението, кое точно от тези 2 имена да избереме.
Парите са си направо нищо за толкова човека а и е на година. Аз съм вътре, само казвате кога и ги пращам.
Значи чакаме да ти върнат отговор и да го споделиш с нас.
Относно работата по сайта наистина ще е доста трудно.
Трябва да има няколко човека и всеки да отговаря за нещо (новини, форум, снимки, видео, защото може да се покриваме, когато се наложи някой да отсъства). Но това ще го решим в последствие.
Тъпото е че само дизайна мога да направя, но не и да го кача.Аз лично имам един приятел (стабилка), който ще пробва да качи сайта в мрежата да го пусне по търсачки и др. Ще направим дизайна и когато имаме финален вариант ще му го покажа и той ще ми отговори дали ще може да го направи. Говорих с него и му казах  какво искаме. За пари не съм говорил, но ще е по малко от колкото искат фирмите защото дизайна ще е от нас. В смисъл ще дадем всичко от нас за да го направим, но има малък процент в който може да не успеем да се справим. Другото което ще мислим с него е това как да го направим максимално лесен за подръжка ( за да може да се покриваме, за да може всеки да работи с него ) Както спомена Оби, не ни трябва сайт в който ще има новини от преди 1 месец ( без подръжка ). Зависи от дизайна на сайта на каква програма ще се прави и с каква ше се качва (те са едни кодове едно чудо) а всичките програми не ги знаем. Така че трябва да имаме и втори вариант.
Ако вие имате някаква идея по този въпрос може да я споделите.
Ако се сетя друго ще пиша веднага.
За сега толкова.

МОТ
Профил Лично съобщение
kramany Публикувано на: Сряда, 21 яну 2009г. 15:29:01 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 20.05.2008 Мнения: 688 значи всичко е супер ,дано да стане  но с подръжката на сайта ми се  вижда  малко сложно ,а и    не  е ли много  евтино тва на година 90 лева някаде аз исках да си правя сайт на магазина имам за памперси и препарати между другото  и ми казаха някакви цифри че било сигурно  са ме излъгали мамка им ....абе идеята е супер  нямамм  търпение  да стане реалност 
Профил Лично съобщение
francisleeds Публикувано на: Сряда, 21 яну 2009г. 21:07:57 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 31.08.2008 Мнения: 489 Когато сайта тръгне може да го популяризираме чрез Facebook и други подобни сайтове а и да поканим хора да го посещават.
Профил francis@abv.bg Лично съобщение
Николай Публикувано на: Сряда, 21 яну 2009г. 22:40:34 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 16.05.2008 Мнения: 2387 http://www.icn.bg/?utm_source=http%253A%252F%252Ffootball24.bg&utm_medium=EasyTrader

Намерих тука едно сайтче,поразгледах го,но който ги разбира повече може да го погледне.
Профил Лично съобщение
Obi-Wan Kenobi Публикувано на: Сряда, 28 яну 2009г. 17:00:07 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 29.11.2010 Мнения: 1414 Така, момчета, получих отговор на всички въпроси.

Относно Официалния Сайт: Ще струва 108 лева на година с ДДС. Като тази сума ни гарантира собственост върху сайта, сървъри, които няма да паднат , високо качество и професионален съпорт. Това за съпорта е много важно, тъй като си мисля, че никой от нас не е толкова в час, че да можем да се оправим без да питаме някой. Към сайта не е проблем да има и форум. Относно тези евтините оферти, които гравитират из нета ми обясниха, че не придобиваш собствеността на сайта, а и някои други бъгове. Тези от които взех офертата, правят и поддържат сайтове за Германия и за Щатите.

Относно Официалния Фен Клуб: За членство е необходимо минимум 10 души, като се заплаща членски внос в размер на 33 паунда или 66 лева на човек, на година. Това ти дава право на следните екстри: 10% отстъпка от Официалния фен шоп, 1 месец LUTV неограничен достъп( Официалната телевизия на Лийдс Юнайтед), някъв безплатен мърчандайз и т.н.
Имам познат, който работи тук в посолството на Великобритания и е голям фен на Лийдс. Той също ще се включи към нас, ето какво ми е написа:
To make a club, everyone has to join the official international members club - 33 pounds or 66 lev. when we have ten people, we can set up an offical club, get some free merchandise and extra stuff.

did you also see that if we buy it now, we get next year's membership as well. it also gets you 10% discount on merchandise, 1 month LUTV (you can downloard matches, and some other stuff.I think the one year membership is less - about 25 pouns

Същото само, че в официален вид ми написха и от клуба, ама ми е на другата поща. Това е в случай, че искаме да правим официален фен клуб, ако искаме да е неофициален, не трябва да се плаща нищо.

Така че, това са цифрите, казвайте кой какво мисли и какво ще правим.

Профил Лично съобщение
teko Публикувано на: Сряда, 28 яну 2009г. 17:13:00 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 18.11.2010 Мнения: 634 Аз имам 2 въпроса:1-Каква е разликата дали ще сме официален или неофициален фенклуб освен десетте процента за феншопа и бонуса за 1 месец за TV-то?Ако са това само привилегиите незнам дали си струва?!!!?!??!                                                                                                                                                                        2:Ако станем официален фенклуб ще имаме ли някакви членски карти или нещо от сорта???                                                                                                                                                                 
Профил Лично съобщение
Николай Публикувано на: Сряда, 28 яну 2009г. 17:55:55 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 16.05.2008 Мнения: 2387 Браво на Obi-Wan за положения труд,сумата отново е символична впредвид колко сме.За сайта е лесно.

2.Ако искате може за фенклуба да изчакаме и края на сезона,в смисъл такъв,че първо,ако по-рано направим сайта може да привлечем и нови хора и 2-ро въпреки,че 66 лв не е кой знае колко космическа сума някои може да няма възможност да плати в момента.За сайта иначе съм навит да стане колкото се може по-скоро 
Профил Лично съобщение
polyfabrikat Публикувано на: Четвъртък, 29 яну 2009г. 11:54:50 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 26.06.2008 Мнения: 1212 Здравейте момчета,
аз съм за предложението за официалниа фен клуб и сайт, като зависи от това кой може да си го позволи. Ако сме всички ще го правим официално, ако не ще почакаме малко. По мои груби сметки ще ни излезне по 76лв на година на човек за официалната версия. Ако решим да почакаме малко и да сме неофициални пак съм за.
Оби искам да те попитам за този мърчандайзинг какво представлява точно, защото ми е интересно да разбера какво предлагат и дали могат да ни помогнат с полуляризирането на фенклуба и фен сайта. Запознат съм с мърчандайзинга като дефиниция и съм заинтересуван от него, та за това ако са ти казали може да споделиш. Ако не са ти писали какво точно предлагат може аз да им пиша и да се поинтересувам.

Айде дано скоро всички решим какво да правим. 

МОТ
Профил Лично съобщение
xd- Публикувано на: Четвъртък, 29 яну 2009г. 18:41:54 часа цитат
offlineoffline Потребител   Аватар Регистриран на: 22.09.2007 Мнения: 189 И аз предлагам да изчакаме края на сезона, все пак да видим какво ще стане, а ако стане това, което всички искаме ние нека да действаме. Така поне е сигурно, че ще привлечем и нови хора (сигурен съм, че ги има) и ще е супер. Колкото до сайта - leedsbulgaria.com според мен ще е най-добре. И все пак ще ми липсват емоционалните моменти, които сме преживяли във bgplay форумите, но смятам, че ще е по-хубаво да си имаме наш собствен.
Профил vvartanes@data.bg Лично съобщение
Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5... 10
FenZona - Информационен Център