Димитровден – 26 Октомври

тениски и подаръци за димитровден

Тениски и подаръци за Димитровден

На 26 октомври е Димитровден и имен ден празнуват хора със следните имена: Димитър, Димитрина, Дима, Димо, Димка, Димчо, Димана, Митко, Митра  както и производните им.

Димитровден – 26 Октомври

Тениски и подаръци за ДимитровденДимитровден, както е известен още празникът, е сред най-почитаните дни в годината и заради многото именици. В момента това е третото по популярност мъжко име в България (след Георги и Иван) и само мъжете, които го носят, са близо 120 хиляди.

Според народните представи от Димитровден започва зимата, народна поговорка гласи: „Георги носи лято, Димитър – зима“. Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на Св. Георги. Той язди на червен кон, а от дългата му бяла брада се изсипват първите снежинки – „Дойде ли Димитър, идва и снегът“.

На 26 октомври православните християни почитат паметта на св. Димитър Солунски. Празникът е един от най-тачените и в народната традиция, като се свързва с представата за начало на зимата. Димитър Солунски е роден през 3 век в Солун, а баща му е тогавашният градоначалник. След неговата смърт император Максимиан Херкул възлага този пост на Димитър, който е приет с голяма радост и почит. Като управител на Солун Димитър открито изповядва християнската вяра. Недоволен от неговото поведение, императорът (по това време на власт вече е Галерий) го хвърля в тъмница. Преди да го осъдят, войници влезли в килията му и го убили с копие по време на молитва. Тогава християнската църква го провъзгласява за мъченик на вярата и светец, а жителите на Солун започват да го почитат като покровител на града.

  • Свети Димитър се приема и за закрилник на строителите.
  • Празнуват също архитектите, проектантите, строителните инженери и всички ангажирани в сферата на строителството.
  • Професионален празник имат и ковачите, техниците, инженерите и металурзите.
  • На 26 октомври празника си отбелязват градовете Сливен, Видин и Айтос.

Тениски и подаръци за Димитровден

ФЕН ЗОНА предлага забавни тениски, чаши и подаръци за имен ден! Всеки модел може да се поръча с име по избор!

Ново
Ново
5.00 лв.
-48%
Ново
Original price was: 23.00 лв..Current price is: 12.00 лв..
-40%
Ново
Original price was: 25.00 лв..Current price is: 15.00 лв..
-50%
Original price was: 30.00 лв..Current price is: 15.00 лв..
-50%
Original price was: 30.00 лв..Current price is: 15.00 лв..
-60%
Original price was: 30.00 лв..Current price is: 12.00 лв..
-40%
Original price was: 30.00 лв..Current price is: 18.00 лв..
35.00 лв.
21.00 лв.

Предлагаме Промо пакети – Тениска + Чаша на намалена цена от 34,00 лв. на 30 лв. Може да се комбинира всеки дизайн. Бързи поръчки приемаме и на лично съобщение – http://m.me/fotopodaraci

Гаранция за качество – над 60,000 щастливи клиенти и над 100,000 харесвания на фирмената ни страница. Оценка 4,8/5 от доволните ни клиенти

Вашият коментар